DE L’1 AL 12 D’OCTUBRE (2014)
Horari: De dimecres a dissabte a les 22:30h. Diumenge a les 20:00h.
Preu: 20€. Espectacle en castellà. Durada: h. PRODUCCIONES IMPERDIBLES (SEVILLA)
15_Banner_AMPHITION_ok

AMPHITRION de Plauto
“Divertida, ocurrente y sevillana y gaditana versión del Amphitrion de Plauto”
Direcció: José María Roca

AMPHITRION: ALEJANDRO PEÑA
General hispalense o sevillanum, és el protagonista: un home lliure madur.

ALCMEA: BELEN LARIO DE BLAS.
Esposa d’Amfitrió, dona lliure

JÚPITER: JOSERRA LEZA
Déu és l’antagonista

MERCURI: JAVIER CASTRO
Déu, fill de Júpiter i també antagonista

SÒSIES: JUANFRA JUAREZ
Esclau d’Amfitrió, jove i pobre.

BACO: DAVID RUIZ
Recreació del déu llatí, percussionista que dirigeix ​​”el ritme” de la comèdia

Sinopsi
Aquesta comèdia ens explica com Júpiter, per seduir Alcmena, esposa del general Amfitrió, es fa passar per aquest adoptant màgicament el seu aspecte. En aquesta aventura l’acompanya el déu Mercuri, disfressat com Sosia el criat d’Amfitrió. Júpiter suplanta Amfitrió i passa la nit amb la seva dona. Amfitrió, per la seva banda, desembarca d’una victoriosa expedició. Es troba acompanyat per Sosia, el seu esclau, qui s’encamina a donar a la senyora la notícia del retorn del seu marit. El déu Mercuri impedeix que l’esclau Sosia interrompi el idil·li de Júpiter. Mercuri li dóna una pallissa a Sosia i li manifesta que l’esclau veritable és ell. A l’alba, Júpiter s’acomiada d’Alcmena i el deixa com a record una copa d’or. Al poc temps, Amfitrió qui no ha cregut la història que li ha referit el seu esclau, arriba la seva llar. Aquesta situació produeix tota mena de confusions i embolics entre els dos suplantadors, Júpiter i Mercuri, i els veritables personatges, el general Amfitrió i el seu criat sòsies.

Des de l’any MCMXCVII Producciones Imperdibles realitza espectacles teatrals adaptables a espais històrics i monumentals. Aquests espectacles, alguns d’ells amb caràtcer històric i altres realitzats a partir de textos clàssics avalen aquesta trajectòria reconeguda i recolzada pel públic. Pedro I, Almutamid, Velázquez, Carlos V, Luis Cernuda, Pablo de Olavide, Isabel la Católica, Ibn Jaldun, Don Juan Tenorio, Becquer, Carmen, el Monasterio de Santa Clara, el Barbero de Sevilla… Són alguns dels espectacles realitzats.

Assistent de Direcció: Antonia Zurera Adaptació del text original: tota la companyia Escenografia: José Pipió Il·luminació: Sergio Collantes Espai sonor: David Ruiz Vestuari: May Canto Disseny gràfic: José María Roca Distribució: Rafael Herrera