Carregant Esdeveniments
Assange, el poder de la informació Teatre Gaudí

DEL 03 AL 31 DE MARÇ

TEATRE | 80′ | EN CATALÀ | SALA GRAN | PER A MAJORS DE 14 ANYS

SINOPSI

Assange. El poder de la informació recull part del pensament cívic-polític de Julian Assange, el fundador i redactor en cap de WikiLeaks ens situa en el període d’aïllament i empresonament -gairebé 11 anys de tortura psicològica- que ha sofert el periodista Australià des de la seva arribada a l’Ambaixada de l’Equador a Londres, el juny de 2012 (fugint del possible risc d’extradició, que demanava i continua exigint els Estats Units) fins a arribar a la presó de màxima seguretat de Belmarsh, on es troba empresonat actualment sense cap càrrec en la seva contra.

D´altra banda “Assange. El poder de la información” es centra en diverses relacions humanes:
La relació d’amistat entre Julián Assange i un funcionari diplomàtic de l’Equador (Juan Carlos) que -des de la ficció- es converteix en una peça clau per a entendre els llargs anys que Assange va passar tancat en una petita habitació de l’ambaixada. I la història d’amor en temps de “guerra” que va néixer entre ell i Stella Moris, la seva advocada i actualment la seva dona (es van enamorar el 2015 i van concebre, en secret, dos fills, a l’Ambaixada de l’Equador).

Assange. El poder de la informació, pretén cercar respostes a preguntes com: qui és realment Julian Assange?; Els mitjans de comunicació exerceixen lliurement el dret d’informar a la ciutadania?; Vivim realment en un estat de dret? o què hi ha darrera d’aquesta neo-censura sobre la llibertat d’expressió?

FITXA ARTÍSTICA

Autoria: Victor Manuel Díaz Conejo i Virginia Fernández Ruiz Adaptació: Joan Frank Charansonnet Direcció: Mireia Ros Ajudant de direcció i cap de vestuari: Mireia Senties Repartiment: Joan Frank Charansonnet | Julian Assange,  Elena Codó | Stella Moris i  Eduard Alejandre | Responsable de l’ambaixada d’Equador So i videocreació: Marçal Cruz Escenografia: Jordi Canora Perruqueria / Estilisme: Núria Garcia Fotos promocionals: Tony Sanchez Productora: Patchouli Films Productor executiu: Victor Perxachs Comunicació Teatre Gaudí: Àlex Sánchez Aragón