Carregant Esdeveniments
L'home del vol vertical teatre Gaudí

DEL 05 AL 08 D’OCTUBRE

70′ | EN CATALÀ | SALA PETITA | PER A MAJORS DE 12 ANYS

SINOPSI

Pere Sastre Obrador, va ser un pagès de Llucmajor (Mallorca) amb un cervell privilegiat que emmirallat pels avanços del seu temps, a principis del segle XX,  va dissenyar i construir un prototip d’helicòpter. Aquest és el leit-motiv que ens empeny a contar una història que va més enllà d’aquest fantàstic succés.

Hem gratat dins la passada centúria, des  del bessó dels anys vint fins als dies finals de la segona república, uns anys vertiginosos d’idees i progrés com no s’havia vist mai,   on especialment destacà la cursa aeronàutica que va ser liderada per França i els Estats Units.

Però tanmateix Pere Sastre, en Pere de Son Gall, va fer que Mallorca també formàs part d’aquesta carrera i és aquí on nosaltres incidim en la nostra proposta. Una proposta dins la línia de la companyia, que lluny de voler fer un espectacle anecdòtic i decimonònic, -al marge ser un treball històricament rigorós dins les llicències que la ficció permet-, ens serveix per parlar de Mallorca, dels mallorquins i mallorquines, dels temes que  ens han desdibuixat com a societat, i ens han atorgat el segell de ser una terra conservadora que pràcticament va passar de l’activitat primària al turisme, deixant-se, majoritàriament pel camí, l’herència cultural, rebutjant la innovació tecnològica i abocant-se a les desigualtats socials.

FITXA ARTÍSTICA

Autor: Joan Gomila intèrprets: Joan Gomila, Xesca Forteza i Joan Aguiló Direcció actoral: Frederic Roda Ajudantia direcció: Francina G. Ars. Direcció producció i concepte espectacle: Joan Gomila Disseny de l’escenografia i vestuari: Joana Serra Construcció escenografia: Felip Forteza Producció executiva i assistència tècnica: Antoni Gomila Servera Tècnic de so i vídeo: Gabriel Padilla Il·luminació: Joan Gomila i Gabriel Padilla Fotografia: Joan Servera Vídeo: Domènec Boronat Grafisme: Impremta Leo Premsa: Àlex Sánchez Aragón