Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

L’home del vol vertical

February 24 - February 27

24€

 SINOPSI

Pere Sastre Obrador, va ser un pagès de Llucmajor (Mallorca) amb un cervell privilegiat que emmirallat pels avanços del seu temps, a principis del segle XX,  va dissenyar i construir un prototip d’helicòpter. Aquest és el leit-motiv que ens empeny a contar una història que va més enllà d’aquest fantàstic succés.

Hem gratat dins la passada centúria, des  del bessó dels anys vint fins als dies finals de la segona república, uns anys vertiginosos d’idees i progrés com no s’havia vist mai,   on especialment destacà la cursa aeronàutica que va ser liderada per França i els Estats Units.

Però tanmateix Pere Sastre, en Pere de Son Gall, va fer que Mallorca també formàs part d’aquesta carrera i és aquí on nosaltres incidim en la nostra proposta. Una proposta dins la línia de la companyia, que lluny de voler fer un espectacle anecdòtic i decimonònic, -al marge ser un treball històricament rigorós dins les llicències que la ficció permet-, ens serveix per parlar de Mallorca, dels mallorquins i mallorquines, dels temes que  ens han desdibuixat com a societat, i ens han atorgat el segell de ser una terra conservadora que pràcticament va passar de l’activitat primària al turisme, deixant-se, majoritàriament pel camí, l’herència cultural, rebutjant la innovació tecnològica i abocant-se a les desigualtats socials.

 

 FITXA ARTÍSTICA 

AUTOR: Joan Gomila INTÈRPRETS: Joan Gomila, Xesca Forteza i Joan Aguiló DIRECCIÓ ACTORAL: Frederic Roda AJUDANTIA DIRECCIÓ: Francina G. Ars. DIRECCIÓ PRODUCCIÓ I CONCEPTE ESPECTACLE: Joan Gomila DISSENY DE L’ESCENOGRAFIA I VESTUARI: Joana Serra CONSTRUCCIÓ ESCENOGRAFIA: Felip Forteza PRODUCCIÓ EXECUTIVA I ASSISTÈNCIA TÈCNICA: Antoni Gomila Servera TÈCNIC DE SO I VÍDEO: Gabriel Padilla IL·LUMINACIÓ: Joan Gomila i Gabriel Padilla FOTOGRAFIA: Joan Servera VÍDEO: Domènec BoronatGRAFISME: Impremta Leo

QUÈ EN DIUEN ELS MITJANS

“Una de esas joyas que pasa por la cartelera valenciana durante unos días. […] Un gran trabajo cuyo mérito, además de artístico, consiste en elevar a la categoría de héroe al español humilde que abandonó sus estudios, en este caso por correspondencia, para trabajar ganándose el sustento diario y nunca deja de soñar.”

José Vicente Peiró (Las Provincias)

José Vicente Peiró (Las Provincias)

“La interpretació de Joan Gomila resulta solvent i ben travada. Cal destacar la bellesa del quasi-monòleg poètic amb una riquesa lèxica que recorden l’eixutesa de la terrenca de veus líriques com ara Blai Bonet o Damià Huguet”.

Carles Cabrera (El temps de les arts)

Carles Cabrera (El temps de les arts)

Details

Start:
February 24
End:
February 27
Cost:
24€
Event Category:

Organizer

La Fornal
Phone:
971 847 353
Email:
lafornal@lafornal.cat
View Organizer Website

Venue

Sala Teresa Calafell (petita)