L’espai GAUDÍ VISUAL GALLERY presentarà l’exposició de pintures de Roc Alabern
Fins al 29 de setembre de 2019Entrada Gratuïta.
Horari de visites: de dilluns a divendres de 9:30h a 13:30h. I a la tarda i caps de setmana a partir d’una hora abans de les representacions i fins la finalització de les mateixes.

CAMINS I ESCLETGES, 2002.

El buit ja no m’espanta, perquè no existeix. El que existeix són les miopies de qualsevol tipus. Aquests espais buits que semblen no tenir formes estan plens de formes (teixits) de molts tipus: les corrents dels vents, les fluctuacions de les aigües, la irradiació de la calor, les ones del só. Tot això omple aquest espai visual. Fins i tot a les llunyanes galàxies hi haurà, segur!, teixits d’algun tipus. Relacions entre astres llunyans.

El teixit infinit és la constatació de que tot està relacionat. Tot està connectat a través d’aquest complex teixit que és el TOT.

El suport de les idees, de les filosofies, solen ser les paraules, però sens dubte hi ha un altre suport tant important com les paraules i són les formes. No sé si ho dic bé, però tu ja m’entens.

Tenir la capacitat de poder viure, sense excessiva angoixa, amb contradiccions importants, o sigui, sense haver arribat a conclusions definitives.
Solament amb l’única seguretat que  la veritat que hom busca no la trobarà mai del cert.
L’única esperança: Que la intuïció i el temps ens allunyaran d’errors sense retorn.
Roc Alabern


Roc Alabern, artista terrassenc (1945-2003)

Roc Alabern és segurament l’artista més complert que ha donat Terrassa dins dels moviments de l’art contemporani.

Els orígens pictòrics van ser a la seva Terrassa nadiua als finals dels anys cinquanta, quan recorria els paisatges de l’entorn amb el pintor Floreal Soriguera.

En Roc era un artista inquiet i als anys 80 va viatjar a Nova York , on hi va fer una curta estada. Més endavant als anys 90 va viatjar als Estats Units d’Amèrica a Denver, Colorado, on juntament amb 7 artistes catalans varem fer una exposició en motiu d’un intercanvi cultural.

Més tard va anar, en diferents ocasions, a treballar i a passar un temps a New Mèxico. Va exposar en dues galeries a Santa Fe i a Taos.

En els últims deu anys de la seva vida va anar a viure al Baix Empordà, a Fonteta. En Roc se sentia atret per la naturalesa. A la Bisbal d’Empordà va muntar el seu estudi de portes obertes, que li va permetre tenir contacte amb persones de diferents nacionalitats.

L’obra d’en Roc Alabern és al llarg de la seva trajectòria un viatge d’anades als orígens de la modernitat i la contemporaneïtat. Tota la seva obra és un assaig de descodificació de l’art modern i la seva problemàtica i també un debat entre la naturalesa i l’abstracció. L’artista va dedicar tota la seva vida a l’art com a estratègia de lluita intel•lectual i de vivència per descobrir l’essència de l’art i els seus mecanismes creant el seu propi model pictòric.

“L’art a nivell personal representa la possibilitat de llibertat”. Roc Alabern 1983