[:ca]DEL 13 AL 28 DE MAIG (2020) 
Horari: dimecres i dijous a les 20:00h. (Companyia de Mallorca)
Preu: 18€. Espectacle en català. Durada: 60 min. SALA PETITA

Direcció: Carlos Garrido
Text i cançons: Mariona Forteza

Companyia: Carlos Garrido Escènic. (Mallorca)

El 4 d’octubre de 1967, George Harrison i John Lennon van acudir a un programa televisiu. Els Beatles estaven immersos en l’època de la meditació transcendental. Entre el públic, un home discret i amb els cabells blancs va voler donar la seva opinió en el debat. Era el filòleg i pensador Joan Mascaró i Fornés, nascut a Mallorca però resident a Cambridge.

D’aquella breu trobada naixeria una relació epistolar entre Harrison i Mascaró que tindria unes conseqüències inesperades. Mascaró va contribuir al fet que el Beatle s’interessés per l’espiritualitat oriental. Fins i tot li va brindar una lletra per a una cançó: “The Inner Light”. La Llum Profunda.

Mariona Forteza, periodista i cantant, aprofita aquest moment per a muntar tot un reportatge musical en directe. La vida de dos homes preocupats per l’espiritualitat, però amb els seus propis problemes i contradiccions. L’esforç per transcendir de la condició humana.

“Llum Profunda” és un espectacle de petit format. Basat en la suavitat i la proximitat. En la música i la paraula per a presentar tant els retrats dels personatges, com reconstruir les seves històries, i aconseguir una versió del seu missatge.

Tant Harrison com Mascaró representen l’esforç d’Occident per assimilar part de la saviesa espiritual d’Orient. I en certa manera, aquella breu trobada canviaria part de la sensibilitat occidental en fer de la filosofia oriental un tema de moda en la dècada dels 60 i 70. Gràcies d’una banda a la labor divulgativa de Mascaró i el seu llibre “Llànties de foc” i també a les cançons de George Harrison.[:es]DEL 13 AL 28 DE MAYO (2020) 
Horario: miércoles y  jueves a las 20:00h (Cía. de Mallorca)
Precio: 18€. Espectáculo en catalán. Duración: 60 min. SALA PEQUEÑA

Dirección: Carlos Garrido
Texto y canciones: Mariona Forteza

Compañía: Carlos Garrido Escènic. (Mallorca)

El 4 de octubre de 1967, George Harrison y John Lennon acudieron a un programa televisivo. Los Beatles estaban inmersos en la época de la meditación trascendental. Entre el público, un hombre discreto y con el pelo blanco quiso dar su opinión en el debate. Era el filólogo y pensador Joan Mascaró i Fornés, nacido en Mallorca pero residente en Cambridge.

De aquel breve encuentro nacería una relación epistolar entre Harrison y Mascaró que tendría unas consecuencias inesperadas. Mascaró contribuyó a que el Beatle se interesara por la espiritualidad oriental. Incluso le brindó una letra para una canción: “The Inner Light”. La Luz Profunda.

Mariona Forteza, periodista y cantante, aprovecha ese momento para montar todo un reportaje musical en directo. La vida de dos hombres preocupados por la espiritualidad, pero con sus propios problemas y contradicciones. El esfuerzo por trascender de la condición humana.

“Luz Profunda” es un espectáculo de pequeño formato. Basado en la suavidad y la proximidad. En la música y la palabra para presentar tanto los retratos de los personajes, como reconstruir sus historias, y lograr una versión de su mensaje.

Tanto Harrison como Mascaró representan el esfuerzo de Occidente por asimilar parte de la sabiduría espiritual de Oriente. Y en cierto modo, aquel breve encuentro cambiaría parte de la sensibilidad occidental al hacer de la filosofía oriental un tema de moda en la década de los 60 y 70. Gracias por una parte a la labor divulgativa de Mascaró y su libro “Lámparas de fuego” y también a las canciones de George Harrison.[:]